www.diabazoume.gr Κριτική Βιβλίων από ...Πραγματικούς Αναγνώστες

 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ: - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΥΤΡΑΚΗΣ - ΨΥΧΟΓΙΟΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΕΙΝ - ΩΚΕΑΝΙΔΑ - ΩΚΕΑΝΟΣ - ΩΡΟΡΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Προγραμματισμός: Xpert.gr

[ Επικοινωνία ] [ Ταυτότητα ]

384 βιβλία / 299 συγγραφείς / 123 εκδοτικοί / 88 συνεντεύξεις

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Όλη η αλήθεια γύρω από το όνομα του γνωστού και πετυχυμένου συγγραφέα ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ. Κάθε γράμμα του ονόματος του, μια λέξη ή μια πρόταση. Κάθε λέξη ή πρόταση μια δική του άποψη για αυτή. Συχνά μια πρόταση ή μια λέξη μπορεί να είναι λύτρωση, ανακούφιση, ελπίδα, χαρά ή έμπνευση για έναν αναγνώστη…

 

Διάβασμα: Γηράσκω αεί διδασκόμενος, το μαθησιακό ταξίδι της ζωής είναι απολαυστικό.

 

Ηλιοβασίλεμα: Η ζωή είναι μία και μικρής διάρκειας

 

Μάθημα ζωής: μετάνοια με την έννοια της αλλαγής τους τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς που είναι απαραίτητη για τη συγχώρεση και τη συνεχή βελτίωση του ατόμου και της κοινωνίας.

 

Ημιμαθής:  Επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους λόγω αλαζονείας

 

Τέλος: Αυτό προσδιορίζει τον καλύτερο δρόμο για να φθάσουμε εκεί που επιθυμούμε. Διότι αν δεν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε όλοι οι δρόμοι είναι σωστοί.

 

Ρίσκο: Προϋπόθεση της πρωτοβουλίας, της καινοτομίας και της προόδου. Αρκεί να είναι υπολογισμένο και να υπάρχουν εναλλκτικά σχέδια.

 

Ηγέτης: Άσκηση θετικής και δημιουργικής επιρροής στο μυαλό, στη ψυχή και στην καρδιά των άλλων με σκοπό ένα καλύτερο αύριο με την έννοια του κοινού καλού κατά τον Αριστοτέλη και τηρώντας τις πανανθρώπινες αξίες. Ο ηγέτης δεν είναι αρχηγός, ηγεμών, δημαγωγός, τσαρλατάνος ή λαϊκιστής.

 

Σιωπή:  Άλλες φορές αποτελεί ευλοηγία και άλλες κατάρα. Χρειάζεται να γνωρίζουμε πότε να τη χρησιμοποιούμε για το ατομικό και το κοινό καλό ταυτόχρονα.

 

 

Μαζί: Η ολότητα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών της. Η αποτελεσματική ομάδα και συνεργασία οδηγεί σε συνέργειες για το αμοιβαίο όφελος. Δυστυχώς στην Ελληνική κουλτούρα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Από έρευνα σε 61 χώρες που συμμετείχα η χώρα μας κατέχει στην 61η θέση στο «μαζί».

 

Ποίηση: Ένας τρόπος να μιλήσουμε ταυτόχρονα στο μυαλό, στη ψυχή και στην καρδιά. Αρκεί ο ποιητής να μας κάνει να κατανοούμε «τι θέλει να πει».

 

«Όλα σου τα’ μαθα, μα ξέχασα μια λέξη»: Ευγνωμοσύνη στους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που το τίμησαν και το αγάπησαν. Ίσως το πιο δημιουργικό έργο της ζωής μου μέχρι τώρα.

 

Υπερβολή: Συνήθως αρνητική. Μερικές φορές όμως μπορεί να ταρακουνήσει την κατεστημένη σκέψη, τον εφησυχασμό και το βόλεμα.

 

Ρωτάω:  Μαθαίνω, καινοτομώ, κατανοώ τους άλλους, ελέγχο τις υποθέσεις, συπληρώνω τα πληροφοριακά μου κενά, προσεγγίζω καλύτερα την αλήθεια.

 

«Αν μ’ ‘αφηνες τη λέξη να σου μάθω»: Καιρός να κοιτάξουμε τον καθρέφτη. Να μάθουμε από το παρελθόν και τα λάθη μας αν θέλουμε να ανατρέψουμε την πορείας προς τον πάτο και να ζήσουμε όσο γίνεται καλύτερα τη μία και μικρής διάρκειας ζωή μας σε μία κοινωνία που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

 

Νόημα: Χωρίς αυτό ζούμε μία άψυχη και μίζερη ζωή.

 

Ταιριάζω: Συστημική σκέψη, σεβασμός της διαφορετικότητας, αρμονία.

 

Αγάπη: Το θεμέλειο της καλής ζωής. Πηγή νοήματος στην καθημερινότητα. Κινητήριος δύναμη για δημιουργία.

 

Σημείο αναφοράς: Οι θεμελειώδεις αξίες που αποτελούν την πυξίδα για να πηγαίνουμε εμείς τη ζωή μας και να μην μας πηγαίνει αυτή.

 

Ιούλιος 2017, για το diabazoume.gr

 

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Επιπρόσθετα έχει εκδοθεί το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon. Πρόσφατα εκδόθηκε το μυθιστόρημα «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω» (ΠΑΤΑΚΗΣ) που αποτελεί συνέχεια του «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη».

Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)  

 

http://www.diabazoume.gr/covers/129.jpg  Διαβάστηκε 5837 φορές.