www.diabazoume.gr Κριτική Βιβλίων από ...Πραγματικούς Αναγνώστες

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Προγραμματισμός: Xpert.gr

[ Επικοινωνία ] [ Ταυτότητα ]

384 βιβλία / 299 συγγραφείς / 123 εκδοτικοί / 88 συνεντεύξεις


Διαβάστηκε 3637 φορές.

: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ή πώς μπορείς να παγιδευτείς στο Facebook


Συγγραφέας: ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ

Εκδόσεις: ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Ανήκει στην κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


- Δες όλα τα βιβλία αυτού του συγγραφέα (2 βιβλία)

- Δες όλα τα βιβλία αυτών των εκδόσεων (22 βιβλία)

- Δες όλα τα βιβλία στην ίδια κατηγορία (117 βιβλία)


Το βιβλίο το αγόρασα επειδή στο αυτί διάβασα το εξής: "η τεχνολογία από μόνη της δεν είναι ούτε καλή - ούτε κακή. η χρήση της, όμως, μπορεί να είναι είτε καλή - είτε κακή".

Βλέπετε έχω βαρεθεί να ακούω τα δημοσιογραφάκια να κατηγορούν το διαδίκτυο (και γενικότερα ό,τι νέο - ό,τι τεχνολογικό).

Αρκετά ωραίο βιβλίο. Πιστεύω ότι αν ο συγγραφέας είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ το βιβλίο θα είχε γίνει ήδη ταινία.

Κώστας Α.

----

Ο Κυριάκου με εξέπληξε ακόμη μια φορά με τον ρωμαλέο και γλαφυρό λόγο του που είναι πολυδιάστατος, μεταφυσικός, συναισθηματικός αλλά και εγκεφαλικός! Εκτός από τον εθισμό των χρηστών στο διαδίκτυο αγγίζει σε μεγάλο βάθος τη μοναξιά του σημερινού ανθρώπου ο οποίος παρά τις επιφανειακές σχέσεις του βρίσκει καταφύγιο σε σεξουαλικά υποκατάστατα και στην εικονική πραγματικότητα που απλόχερα του προσφέρει ο κυβερνοχώρος. Οι ήρωες του αντιφατικοί κι απρόβλεπτοι φαίνονται εξωπραγματικοί αλλά ταυτόχρονα είναι πέρα για πέρα αληθινοί και αντικατοπτρίζουν τη σημερινή κοινωνία με τα προβλήματα της, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Ο συγγραφέας όχι μόνο ενημερώνει, πληροφορεί, προβληματίζει αλλά ταυτόχρονα προσφέρει λύσεις. «Ζήσε τη στιγμή, το τώρα μέσα στη φύση και τον έρωτα ζητώντας συγγνώμη για τις ενοχές σου και αφέσου, ταπεινώσου, γνώρισε τον εαυτό σου.» Ο ίδιος ασχολήθηκε με την τεχνολογία τριανταπέντε χρόνια. Πιστεύω ότι με το έργο αυτό η σύγχρονη κυπριακή λογοτεχνία γίνεται πιο πλούσια και ελπίζω οι Έλληνες αναγνώστες να του δώσουν την προσοχή τους. Διαβάζεται πολύ ευχάριστα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Στέλλα Πέτρου Κριτικός-Λογοτέχνης

---

Περιγραφή:
Τα ερωτικά παιχνίδια έχουν γίνει ρουτίνα στη σχέση του ζευγαριού. Η καθημερινή ενασχόληση με τα μέσα υψηλής τεχνολο. γίας, την τηλεόραση, τα κινητά τηλέφωνα και κυρίως το διαδίκτυο, δεν τους αφήνει να ζήσουν τη στιγμή, το τώρα σ’ όλη του την ένταση.

Ο δεσμός τους παραμένει επιφανειακός μέχρι τη στιγμή που μια άγνωστη γυναίκα με πολλές διασυνδέσεις, παθιασμένη με το διαδίκτυο, τους μπλέκει σ’ απίστευτες περιπέτειες. Όλες οι απόκρυφες επιθυμίες τους αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Τεχνολογία και είδωλα γίνονται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, πραγματικότητα και ψευδαίσθηση μπερδεύονται.

Στο μυθιστόρημα "Το βιβλίο των προσώπων" περιγράφονται οι αρνητικές συνέπειες που έχει η μη ορθή χρήση του κυβερνοχώρου. Πρόκειται για μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον.

Μέσα από το τολμηρό αυτό ψυχολογικό θρίλερ έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας παγίδες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο εκατομμύρια ανυποψίαστους χρήστες.

Από τον εκδότη

Στοιχεία του βιβλίου: έκδοση 2010, σελίδες 272, τιμή: 14,70. Αγοράστε το με 13,23 από το karotaki.gr http://www.karotaki.gr/?item=67


Σου άρεσε το βιβλίο; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;


Πες κι εσύ τη γνώμη σου γι αυτό το βιβλίο παρακαλώ.
Αυτές που θα επιλέξουμε θα μπουν μέσα στο άρθρο, ως μέρος της κριτικής με το όνομά σας φυσικά.

chocosplash.gr


Κλείσε ραντεβού με ψυχολόγο με 25€ μόνο! arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php