ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ: - ΒΑΣΔΕΚΗΣ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ "ΕΣΤΙΑΣ" - ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ - ΓΙΑΝΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ - ΓΚΟΒΟΣΤΗ - ΓΛΑΡΟΣ - ΓΝΩΣΗ - ΓΟΡΔΙΟΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΔΕΛΦΙΝΙ - ΔΗΓΜΑ - ΔΙΑΥΛΟΣ - ΔΙΟΠΤΡΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ - ΔΩΡΙΚΟΣ - Ε. ΡΩΣΣΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΝΑΛΙΟΣ - ΕΝΑΣΤΡΟΝ - ΕΞΑΝΤΑΣ - ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ - ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΒΕΕ

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΟ

para bellum
Οι Νεότερες Κριτικές
Οι Δημοφιλέστερες
Συνεντεύξεις
Ερωτηματολόγιο
www.diabazoume.gr Κριτικές βιβλίων από ...πραγματικούς αναγνώστες


Nena Georgiadou paidopsixologos





Para bellum



Nena Georgiadou Psixologos






Διαβάστηκε 3854 φορές.

: ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες


Συγγραφέας: HERVE THIS

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

Ανήκει στην κατηγορία: ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ


------------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------------------------------------------

- Δες όλα τα βιβλία αυτών των εκδόσεων (17 βιβλία)

- Δες όλα τα βιβλία στην ίδια κατηγορία (19 βιβλία)

------------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Για να διαβάσεις το βιβλίο θα πρέπει να σου αρέσει η φυσική και η χημεία. Αν δεν σου αρέσουν αυτές οι δυο επιστήμες μέσα από το βιβλίο θα μάθεις να σου αρέσουν και θα τις αγαπήσεις. Η μαγειρική δεν είναι μόνο μεράκι και φαντασία, όπως θέλουν οι περισσότεροι να πιστεύουν. Η μαγειρική είναι επιστήμη, φυσική και χημεία.

 Νανού Νικολά

 Πώς θα καταφέρουμε ο κρόκος ενός βρασμένου σφιχτού αυγού να είναι ακριβώς στο κέντρο; Τι πρέπει να κάνουμε για να είναι ο ζωμός διαυγής; Γίνεται μαγιονέζα χωρίς αυγό; Αφρός από σκέτη σοκολάτα; Πώς θα γίνει να αλείφεται το βούτυρο με το που βγαίνει από το ψυγείο; Πότε είναι πιο αρωματικό το φαγητό: όταν μασάμε αργά ή όταν μασάμε γρήγορα; Και μπορούμε πράγματι να «σφραγίσουμε» τους χυμούς στο κρέας που ψήνουμε; Αλλά πότε να το αλατίσουμε: πριν ή μετά το ψήσιμο; Και με το κρασί τι γίνεται; Μήπως παίζει ρόλο το σχήμα του ποτηριού στη γεύση του;

Ένα μικρό μόνο δείγμα από τα ενδιαφέροντα αλλά ταυτόχρονα χρήσιμα και συχνά διασκεδαστικά ερωτήματα τα οποία ο Herve This αναλαμβάνει να διαλευκάνει. Έως τώρα η χημεία των τροφίμων ήταν μόνο αντικείμενο των χημικών. Η Μοριακή γαστρονομία τη φέρνει -όπως φέρνει επίσης τη φυσική και τη βιολογία- στην κουζίνα καθιστώντας την άλλο ένα εργαλείο στα χέρια όσων μαγειρεύουν. Το πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο είναι στα χέρια σας. Μπορείτε να τελειοποιήσετε οικεία καθημερινά πιάτα, αλλά μπορείτε και να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε νέους συνδυασμούς ύφους, γεύσεων και αρωμάτων. Μπορείτε ακόμα απλώς να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας και να βυθιστείτε στην αφήγηση ενός χημικού που αγαπάει τη μαγειρική και αποφάσισε να μπει στην κουζίνα κρατώντας στο ένα χέρι τις κατσαρόλες του και στο άλλο τους δοκιμαστικούς του σωλήνες.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Στοιχεία βιβλίου: μετάφραση  Αναστασία Μωράκη, εκδ. Πατάκης, σελ.520, εκδ. 2008

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΟ www.diabazoume.gr



psixologos Nena Georgiadou KOYRKOYTI GIA MPAGKALIARO      25 !

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ. ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ!


ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εύκολο κέικ με πλούσια σοκολατένια γέμιση


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Σοκολάτα στο μάξιμουμ


ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕΛ

ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΚ ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ


ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΑΛΗ ΥΦΗ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Επειδή η μπανάνα ταιριάζει και με τη λευκή σοκολάτα


ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τούρτα για αγγέλους


ΚΑΡΙΟΚΕΣ

Για να υπάρχει ένα γλυκάκι στο ψυγείο


ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ

Σχεδόν αδύνατον να αποτύχει και είσαι σίγουρος/η για το τι τρως


ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ

Μια βελούδινη απόλαυση που λιώνει στο στόμα με κάθε κουταλιά


ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Να κάτι που δεν το σερβίρουν συχνά για πρωινό και σίγουρα εντυπωσιάζει


ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)

Το περιτύλιγμα κάνει τη διαφορά


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική)

Η επαγγελματική συνταγή που γίνεται τέλεια με μη επαγγελματικά υλικά


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Κοτόπουλο γεμιστό με μεσογειακή παραλλαγή


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

...και δεν θα ξαναγοράσεις ποτέ τη σαβούρα του εμπορίου


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μυρωδάτα κεφτεδάκια από πράσινα κολοκυθάκια


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ

Μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί μεσημέρι ή βράδυ μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο καλό λευκό κρασί


ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Πώς να μονώσετε μόνοι σας την ταράτσα σας με μικρό κόστος (50¤) και χωρίς να επιβαρύνετε την ταράτσα με βάρος


ΠΟΣΟ ΚΑΙΕΙ ΜΙΑ ΣΟΜΠΑ ΧΑΛΑΖΙΑ; ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΡΕΥΜΑ;

Δείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Μην πιστεύετε τις διαφημίσεις


ΜΟΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΝΟΥ ΤΟΙΧΟΥ - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ


ΔΕΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΚΕΛΛΥ ΤΟΥ BEVERLY HILLS 90210

Αν εξαιρέσεις το τεράστιο σαγόνι στυλ Κουτσόγιωργα, έκαιγε καρδιές τότε. Σήμερα ... ααααα! Πρέπει να το δεις.


Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΩΣΗ

Πώς μία παρέμβαση με μηδενικό κόστος μας γλιτώνει ένα τσουβάλι λεφτά.


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Έχετε αναρωτηθεί που πάνε οι κάλτσες που χάνονται; Ξέρετε ότι υπάρχουν sites που ταιριάζουν τις μονές κάλτσες;


Πώς νομίζετε ότι γυρίστηκαν οι τίτλοι του STAR WARS σε έναν κόσμο ...χωρίς Η/Υ;

Όταν γυρίστηκαν τα πρώτα STAR WARS οι υπολογιστές δεν υπήρχαν παρά μόνο στη NASA. Πώς γύρισε ο George Lucas λοιπόν τους τίτλους που φεύγουν στο άπειρο; Να πως!


ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ INDIANA JONES 2;

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Short Round


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ