ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ: - ΒΑΣΔΕΚΗΣ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ "ΕΣΤΙΑΣ" - ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ - ΓΙΑΝΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ - ΓΚΟΒΟΣΤΗ - ΓΛΑΡΟΣ - ΓΝΩΣΗ - ΓΟΡΔΙΟΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΔΕΛΦΙΝΙ - ΔΗΓΜΑ - ΔΙΑΥΛΟΣ - ΔΙΟΠΤΡΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ - ΔΩΡΙΚΟΣ - Ε. ΡΩΣΣΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΝΑΛΙΟΣ - ΕΝΑΣΤΡΟΝ - ΕΞΑΝΤΑΣ - ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ - ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΒΕΕ

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΟ

Οι Νεότερες Κριτικές
Οι Δημοφιλέστερες
Συνεντεύξεις
Ερωτηματολόγιο
www.diabazoume.gr Κριτικές βιβλίων από ...πραγματικούς αναγνώστες
Συνέντευξη ΚΟΥΛΑΝΗΣ Ι. ΙΩΑΝΝΗΣ στο diabazoume.gr


ΚΟΥΛΑΝΗΣ Ι. ΙΩΑΝΝΗΣO συγγραφέας του βιβλίου «Αναζητητής Θαυμάτων» Ιωάννης Ι. Κουλάνης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο diabazoume

 

Πίσω από κάθε βιβλίο κρύβεται σχεδόν πάντα μια μικρή ή μεγάλη ιστορία. Ποια ιστορία ή αφορμή κρύβεται πίσω από τον Αναζητητή Θαυμάτων;

Θα έλεγα ότι κρύβεται η ιστορία της προσωπικής μου αναζήτησης, η οποία νομίζω ότι ξεκίνησε από την ημέρα της γέννησής μου και συνεχίζεται ακατάπαυστα έως και σήμερα. Παρ’όλα αυτά για να απαντήσω με ακρίβεια στην ερώτηση, θα πω ότι η ίδια η αναζήτηση είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον «Αναζητητή Θαυμάτων» και όχι ο Αναζητητής ή τα θαύματα.

                                                           

Τι θέλετε να μείνει στους αναγνώστες σας διαβάζοντας το βιβλίο;

Ο προβληματισμός  για τις ποιότητες με τις οποίες ταυτίστηκαν διαβάζοντας το κείμενο καιδεν είναι αυτό που επιθυμούν για τον εαυτό τους. Η χαρά και η υπερηφάνεια για τις ποιότητες που αντιστoίχως ταυτίστηκαν και πραγματικά επιθυμούν να χαρακτηρίζονται από αυτές. Αλλά και ο μηχανισμός που θα τους επιτρέψει μέσα από την διάκριση των παραπάνω, να αναλάβουν δράση προς την αλλαγή και την εξέλιξή τους.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ρητό;

«Δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας στην επίτευξη των Θαυμάτων.»

 

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνετε το πρωί;

Σε αγαπάω!!!

 

Το βράδυ με ποιες σκέψεις κοιμόσαστε;

’ραγε σε αγάπησα  αρκετά σήμερα; Αύριο θα κάνω πάλι το καλύτερο που μπορώ για να σε αγαπήσω ακόμα περισσότερο,χρησιμοποιώντας την εμπειρία του χθες!

 

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Το να μπορώ να αφουγκράζομαι και να γράφω αυτά που μου σιγοψιθυρίζει η εσωτερική μου φωνή, δίχως τα φίλτρα που θέτει το μυαλό μου σε σχέση με τον αντίκτυπο που θα έχουν στην εικόνα μου, τα όσα γράψω.

 

Πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Απολαμβάνοντας την ελευθερία που μου δίνει....

 

Τι αγαπάτε στους ανθρώπους;

Την αθωότητα του να μην γνωρίζουν ποιοι πραγματικά είναι όσον αφορά την παντοδυναμία τους.

 

Τι δεν συγχωρείτε στους άλλους;

Χαχαχα....αν δεν θα συγχωρούσα κάτι, αυτό θα ήταν την ανικανότητά μου να μπορώ να συγχωρώ τα πάντα.

 

Τι σημαίνει για εσάς ευτυχία;

Το να μην ξεχνάω ποιος πραγματικά είμαι.Να  γελάω, να κλαίω, να φοβάμαι, να καμαρώνω να απογοητεύομαι και να δημιουργώ, ενθυμούμενος ότι τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να  επηρεάσει την ευτυχία μου.

 

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να γελάσετε τελευταία;

Το Εγώ μου!!!

 

Ποιο είναι κατά την άποψη σας το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο;

Το να ξοδέψει όλη την ζωή του πιστεύοντας ότι είναι ένα περιορισμένων δυνατοτήτων ον, ανίκανο για την επίτευξη Θαυμάτων!

 

Θέλουμε να γνωρίσουμε τον συγγραφέα Ιωάννη Κουλάνη και όλες τις αλήθειες που κουβαλάει. Έτσι έχουμε ένα ξεχωριστό και μοναδικό ερωτηματολόγιο όπου κάθε γράμμα του ονόματος γίνεται μια λέξη από εμάς και η λέξη έκφραση από εσάς.

 

Ιερός Ο πραγματικός εαυτός μας και ο πραγματικός εαυτός του κάθε συνάνθρωπου - αδερφού μας.

 

Ώρα Μονάδα μέτρησης του χαμένου Τώρα.

 

Αναζήτηση Ευχή και κατάρα για τον κάθε πνευματικά ανήσυχο άνθρωπο.

 

Νύχτα Έλλειψη φωτός.

 

Νιρβάνα Προσευχή, διαλογισμός, συνειδητότητα, ή ότι τέλος πάντων στερούμε από την επίγνωση της πραγματικής μας υπόστασης.

 

Ηλιοβασίλεμα Η στιγμή που κρατάς την αναπνοή σου και κάνεις μια ευχή. Δηλαδή εκείνο το εξωτερικό ερέθισμα που γίνεται η αιτία για να ενεργοποιήσουμε τη δημιουργία ενός ακόμη θαύματος.

 

Σιωπή Η κατάσταση του νου κατά την οποία μπορούμε να ακούσουμε το πόσο δεν ακούμε.

 

Κάρμα Η συνειδητότητα και η ευθύνη των μελλοντικών αποτελεσμάτων που θα φέρουν οι σημερινές μου πράξεις.

 

Ολότητα Ο μεγαλύτερος εχθρός του Εγώ.

 

Υπερβολή Η ερωτική διάθεση του Εγώ.

 

Λιμάνι Ο κάθε σταθμός του ταξιδιού που δεν έχει αρχή και τέλος. Του ταξιδιού της αυτοπραγμάτωσης!

 

Αγάπη Το μόνο που υπάρχει. Γιατί ακόμα και με όλα τα εμπόδια που της βάζουμε,εκείνη δεν σταματά να μας συγχωρεί και να μας καρτερεί.

 

Νίκη/νικητής Η ψευδαίσθηση της ικανοποίησης μέσα από την επικράτηση και τον διαχωρισμό.

 

Ημερολόγιο Αν χρησιμοποιείται σαν σημειωματάριο, τότε είναι η μεγαλύτερη για εμένα ανακάλυψη του ανθρώπου. Αν χρησιμοποιείται σαν χρονομετρητής, τότε είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του ανθρώπου.

 

Στόχος Το δώρο που γίνεται η αφορμή για την επιστροφή στο κέντρο μας, ή ηπαγίδα για την αδυναμίας μας να μείνουμε με αυτό που πραγματικά είμαστε.

 

 

Κύριε Κουλάνη αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας που μπορεί να σας βρει;

Γράφοντάς  στο: ioannis@miracleseeker.com

 

 

Νοέμβριος 2017, για το diabazoume.grΔιαβάστηκε 4827 φορές.