www.diabazoume.gr Κριτική Βιβλίων από ...Πραγματικούς Αναγνώστες

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Προγραμματισμός: Xpert.gr

[ Επικοινωνία ] [ Ταυτότητα ]

385 βιβλία / 298 συγγραφείς / 123 εκδοτικοί / 89 συνεντεύξεις

ΦΡΑΓΚΕΣΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Όλη η αλήθεια γύρω από το όνομα της Μαρίνας Φραγκεσκίδου… συγγραφέα του βιβλίου Η κουτσή κιθάρα, από τις εκδόσεις Πνοή. Μιας τρυφερής ιστορίας που μιλάει για την επιμονή, τη θέληση και τη διαφορετικότητα.

Μπλου: Ο πιο πιστός φίλος. Αυτός που στηρίζει τον άλλον, όχι γιατί πρέπει αλλά επειδή το αξίζει.

Αγάπη: Η αρχή και το τέλος των πάντων. Άνθρωπος που γνωρίζει την αγάπη δε θα δυστυχήσει.

Ρουζ: Σαν ονειρεύεσαι/επιμένεις/προσπαθείς/υπομένεις/ αντέχεις και πεισμώνεις, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πετύχεις τον όποιο στόχο σου! Σαν την κουτσή μου κιθάρα!

Ισότητα: Προς κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος και οικονομικής κατάστασης. Για μένα η ισότητα πάει πακέτο με τον σεβασμό.

Ντροπή: Σε τι εξυπηρετεί αλήθεια;

Αλήθεια: Την έχω ανάγκη. Στους ανθρώπους, στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Την χρειάζομαι. Την αποδέχομαι. Και την εκτιμώ απεριόριστα.

 

Φιλία: Από τα πιο ιερά πράγματα στη ζωή. Να βρίσκεις φίλους που να αποδέχονται την τρέλα σου, το πάθος σου, τις ιδιοτροπίες σου, τις αρετές σου. Αυτό θα πει ευλογία. Δηλώνω ευγνώμων για τους δικούς μου φίλους.

Ρίσκο: Εγώ. Αναπολώντας τη ζωή μου μέχρι και σήμερα θεωρώ πως το ρίσκο είναι μέρος της ζωής μου. Αξίζει όμως. Κι ας φας τα μούτρα σου. Μαθαίνεις. Εξελίσσεσαι. Καλυτερεύεις.

Αρχή: Κάθε μέρα μια νέα αρχή. Για να μάθεις, να αγαπήσεις, να συγχωρέσεις, να ζήσεις. Κάθε αρχή και ένας λόγος για να συνεχίσεις να ζεις και να ονειρεύεσαι.

Γράφω: Γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είναι ο δικός μου τρόπος εκτόνωσης. Επικοινωνίας. Η ασφάλεια μου. Η ηρεμία μου.  

Κιθάρα: Πάντα προτιμούσα το πιάνο. Θα ήθελα να ξέρω να παίζω παρόλα αυτά και κιθάρα.

Ευτυχία από το παράθυρο: Το εισιτήριο μου στον κόσμο των εκδόσεων. Το πρώτο μου βιβλίο. «Ευτυχία… όσο την κοιτάς και τη θαυμάζεις από ένα παράθυρο τόσο διαρκεί».

Σχεδία: Πάρε την σχεδία σου και βγες στα ανοιχτά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Κι αν γυρίσει ανάποδα μη φοβηθείς. Πάρτο πάλι από την αρχή. Πιο προσεκτικά αυτή τη φορά.

Καρδιάς φως: Το αναζητώ στους ανθρώπους γύρω μου. Και το βρίσκω. Κι αυτό μου δίνει χαρά και ελπίδα για το αύριο.

Ιστορίες: Κάθε άνθρωπος πολλές ιστορίες. Καμιά φορά χαζεύω τους ανθρώπους στα φανάρια, ή στο μετρό, και ξεκινώ να φτιάχνω τις δικές τους ιστορίες μέσα από τα δικά μου μάτια.

Δέντρο: Μεγάλο. Με πλατιά φύλλα για σκιά. Κι εσύ από κάτω σε μια κουνιστή καρέκλα να διαβάζεις ένα βιβλίο. Τι καλύτερο!

Όνειρα: Πάντα! Σαν ονειρεύεται ο άνθρωπος ελπίζει και έτσι μπορεί και ζει.

Υπερβολή: Με φώναξε κανείς; Είμαι υπερβολική. Και στη χαρά και στη λύπη μου.

 

Κυρία Φραγκεσκίδου πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας;

 

Όποιος θέλει μπορεί να με βρει στη σελίδα της κουτσής κιθάρας στο facebook: «Η κουτσή κιθάρα» (https://www.facebook.com/koutsikithara/) καθώς και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook: Μαρίνα Φραγκεσκίδου.

Οκτώβριος 2017, για λογαριασμό του diabazoume.gr

 

 

Βιογραφικό

Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ασγάτα της Λεμεσού. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Πάτρα κι έπειτα απέκτησε τον τίτλο του ορκωτού ελεγκτή. Από το 2003 μέχρι το 2010 περιπλανήθηκε σε πολυεθνικές εταιρίες στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Το πρώτο της βιβλίο ήταν η "Ευτυχία από το παράθυρο", Εκδόσεις Αναζητήσεις 2011. Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφια ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας στα κρατικά βραβεία Κύπρου. Το 2014 ανέβηκε το πρώτο της θεατρικό στην Κύπρο, με τίτλο "Μεθυσμένο Μοσχαράκι", που έγραψε σε συνεργασία με τον Στέλιο Θεοχάρους. Στο μεταξύ, διατηρούσε διάφορες στήλες σε διαδικτυακά περιοδικά, ενώ συμμετείχε και ως διαλογιστής σε διάφορα κυπριακά σήριαλ. Επίσης γράφει στίχους, κάποιοι από τους οποίους έχουν μελοποιηθεί.

 

Εργογραφία:

Ευτυχία από το παράθυρο, (2011), ιδιωτική έκδοση

Η κουτσή κιθάρα, (2017), εκδ. Πνοή

 

 

 Διαβάστηκε 5532 φορές.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ THERAPIST IN GREECE

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


----