www.diabazoume.gr Κριτική Βιβλίων από ...Πραγματικούς Αναγνώστες

 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ: - ΣΙΛΒΕΡΣΤΑΪΝ ΣΕΛ - ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Σ.Β. - ΣΝΙΤΣΛΕΡ ΑΡΤΟΥΡ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ - ΣΤΑΪΝΜΠΕΚ ΤΖΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ - ΣΩΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΣΩΤΗΡΧΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΕΝΤΙΝ - ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΕΡΚΕΣΙΔΟΥ ΛΕΝΑ - ΤΖΑΒΑΝΤΙ ΦΑΤΑΝΕ - ΤΖΑΜΑΛ ΑΖΙΜ, ΜΑΚΙΝΟΝ ΧΑΡΒΙ - ΤΖΙΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ - ΤΡΑΥΛΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΑ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΑ (ΔΡ) - ΤΣΕΧΟΦ ΑΝΤΟΝ - ΤΣΙΑΛΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΗ - ΤΣΙΤΣΙΜΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΣΟΥΧΤΙΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΦΑΚΙΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ - ΦΑΡΑΖΗ ΕΛΣΑ - ΦΑΡΣΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΙΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΟΥΛΕΡΤΟΝ-ΣΜΙΘ ΤΖΙΛ - ΦΡΑΓΚΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Προγραμματισμός: Xpert.gr

[ Επικοινωνία ] [ Ταυτότητα ]

374 βιβλία / 288 συγγραφείς / 120 εκδοτικοί / 79 συνεντεύξεις


Διαβάστηκε 4176 φορές.

: ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

Μια άλλη θεώρηση του καλού και του κακού μέσα από καθαρά εγωιστικό και ηδονιστικό πρίσμα


Συγγραφέας: ΒΕΝΕΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Εκδόσεις: MODERN TIMES

Ανήκει στην κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ


- Δες όλα τα βιβλία αυτών των εκδόσεων (4 βιβλία)

- Δες όλα τα βιβλία στην ίδια κατηγορία (39 βιβλία)


Ένα βιβλίο ιδανικό για δώρο... δώρο όχι μόνο για κάποιον άλλον αλλά και για τον εαυτό μας.

Κοντά στις 355 σελίδες γεμάτες ιστορίες, ρητά, απόψεις που σε κάνουν να δεις τη ζωή με άλλο μάτι. Πιο αισιόδοξο, πιο χαρούμενο, πιο λειτουργικό.

Το μόνο που έχω να πω είναι πως «αφού μεγάλωσες, πρέπει να το διαβάσεις το βιβλίο».

 

Νανού Νικολά

 


Συμφωνώ με τη Νανού (ωραίο όνομα, από που βγαίνει άραγε;) απλά να προσθέσω ότι αυτό το βιβλίο δεν το αγόραζα με τίποτα. Η υπερβολική προβολή του από το κανάλι Alter με είχε πείσει ότι είναι βιβλίο του σωρού. Τελικά το βρήκα στη βιβλιοθήκη ενός φίλου, το άνοιξα από περιέργεια, το διάβασα και μου άρεσε πολύ. 

Χ.Ν. 

 

Το βιβλίο αυτό είναι απλά ένα φρέσκο κοίταγμα σε όλα αυτά τα κοινότοπα πράγματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας. Το ζουμί της ιστορίας είναι, πως όλοι μας είμαστε από γεννησιμιού μας εγωιστικά όντα και πως, ακόμη και οι πιο αλτρουιστικές μας ενέργειες, έχουν εγωιστική βάση.

Επίσης, αν βγάλουμε από μπροστά μας το δάχτυλο μας, θα δούμε ότι αυτό που επιδιώκουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η ικανοποίησή μας η σωματική, η ψυχική, η πνευματική. Σύμφωνα με τη μοντέρνα θεωρία, ακόμη και το παρασυμπαθητικό λειτουργεί με εκκρίσεις που ικανοποιούν τον εγκέφαλο μέχρι μερακλώματος. Γι αυτό, ακόμη και οι θυσίες που κάνουμε συμβάλλουν σ αυτήν την επιδίωξη. Όπως φαίνεται από τα πολλά ρητά που ξέθαψα στην πορεία, οι δοξασίες είναι πολύ παλιές. Για τη συστηματοποίηση, το ύφος και την παρουσίαση ευθύνομαι εγώ. Και καλά να πάθω.

 

Στοιχεία βιβλίου: σελ.356, εκδ. modern times,  2008Σου άρεσε το βιβλίο; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Πες κι εσύ τη γνώμη σου γι αυτό το βιβλίο παρακαλώ.
Αυτές που θα επιλέξουμε θα μπουν μέσα στο άρθρο, ως μέρος της κριτικής με το όνομά σας φυσικά.

ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ


AGXOS

PSYCHOLOGOS

AGXOS

Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!