www.diabazoume.gr Κριτική Βιβλίων από ...Πραγματικούς Αναγνώστες

 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ: - ΕΥΑ ΛΙΑΝΟΥ - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΜΙΝΩΣ - Ευσταθιάδης Μίνως - ΖΑΤΕΛΗ ΖΥΡΑΝΝΑ - ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ ΣΟΝΙΑ - ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΒΑΛΙΑ - ΚΕΛΛΥ ΜΑΛΑΜΑΤΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ ΜΕΝΗΣ - ΚΟΥΝΟΥΝΗ ΘΑΛΕΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ ΛΙΛΗ - ΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΛΕΪΜΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ - ΛΙΒΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - Λίλα Στογιάννη - ΜΑΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΑΝΤΑ ΛΕΝΑ - ΜΠΟΥΝΑΡΤΖΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΟΥΡΝΟΒΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Προγραμματισμός: Xpert.gr

[ Επικοινωνία ] [ Ταυτότητα ]

374 βιβλία / 288 συγγραφείς / 120 εκδοτικοί / 79 συνεντεύξεις


Διαβάστηκε 2766 φορές.

: ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες


Συγγραφέας: HERVE THIS

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

Ανήκει στην κατηγορία: ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ


- Δες όλα τα βιβλία αυτών των εκδόσεων (16 βιβλία)

- Δες όλα τα βιβλία στην ίδια κατηγορία (19 βιβλία)


Για να διαβάσεις το βιβλίο θα πρέπει να σου αρέσει η φυσική και η χημεία. Αν δεν σου αρέσουν αυτές οι δυο επιστήμες μέσα από το βιβλίο θα μάθεις να σου αρέσουν και θα τις αγαπήσεις. Η μαγειρική δεν είναι μόνο μεράκι και φαντασία, όπως θέλουν οι περισσότεροι να πιστεύουν. Η μαγειρική είναι επιστήμη, φυσική και χημεία.

 Νανού Νικολά

 Πώς θα καταφέρουμε ο κρόκος ενός βρασμένου σφιχτού αυγού να είναι ακριβώς στο κέντρο; Τι πρέπει να κάνουμε για να είναι ο ζωμός διαυγής; Γίνεται μαγιονέζα χωρίς αυγό; Αφρός από σκέτη σοκολάτα; Πώς θα γίνει να αλείφεται το βούτυρο με το που βγαίνει από το ψυγείο; Πότε είναι πιο αρωματικό το φαγητό: όταν μασάμε αργά ή όταν μασάμε γρήγορα; Και μπορούμε πράγματι να «σφραγίσουμε» τους χυμούς στο κρέας που ψήνουμε; Αλλά πότε να το αλατίσουμε: πριν ή μετά το ψήσιμο; Και με το κρασί τι γίνεται; Μήπως παίζει ρόλο το σχήμα του ποτηριού στη γεύση του;

Ένα μικρό μόνο δείγμα από τα ενδιαφέροντα αλλά ταυτόχρονα χρήσιμα και συχνά διασκεδαστικά ερωτήματα τα οποία ο Herve This αναλαμβάνει να διαλευκάνει. Έως τώρα η χημεία των τροφίμων ήταν μόνο αντικείμενο των χημικών. Η Μοριακή γαστρονομία τη φέρνει -όπως φέρνει επίσης τη φυσική και τη βιολογία- στην κουζίνα καθιστώντας την άλλο ένα εργαλείο στα χέρια όσων μαγειρεύουν. Το πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο είναι στα χέρια σας. Μπορείτε να τελειοποιήσετε οικεία καθημερινά πιάτα, αλλά μπορείτε και να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε νέους συνδυασμούς ύφους, γεύσεων και αρωμάτων. Μπορείτε ακόμα απλώς να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας και να βυθιστείτε στην αφήγηση ενός χημικού που αγαπάει τη μαγειρική και αποφάσισε να μπει στην κουζίνα κρατώντας στο ένα χέρι τις κατσαρόλες του και στο άλλο τους δοκιμαστικούς του σωλήνες.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Στοιχεία βιβλίου: μετάφραση  Αναστασία Μωράκη, εκδ. Πατάκης, σελ.520, εκδ. 2008

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΟ www.diabazoume.gr



Σου άρεσε το βιβλίο; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Πες κι εσύ τη γνώμη σου γι αυτό το βιβλίο παρακαλώ.
Αυτές που θα επιλέξουμε θα μπουν μέσα στο άρθρο, ως μέρος της κριτικής με το όνομά σας φυσικά.

arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php


AGXOS

Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!

AGXOS

PSYCHOLOGOS